Aktuelt

Skulle hjelpe andre. Måtte selv ha hjelp.

– Det er et stort press på leger, sier den unge legen som vi har kalt «Hilde» i vår artikkel. (Illustrasjonsbilde)

Hun er ung, og hun er lege. Det siste halve året har hun fått kjenne livets harde realiteter. I en alder av 32 år, nygift og med to små barn, fikk hun kreft. Nå er hun og mannen på Villa Sana for å jobbe med parforholdet.

– Det har vært heftig det siste halvåret, både for meg – og for mannen min, sier «Hilde».

Hun ønsker ikke å stå fram med sitt egentlige navn. Hun vil skåne familien, men er også ærlig på engstelsen for å bli stigmatisert dersom noen forbinder hennes navn med psykisk sykdom.

– Jeg vil jo ikke karakterisere meg som psykisk syk. De reaksjonene jeg har hatt etter å ha fått en kreft, er normalvarianter av det man kan forvente etter å ha fått den alvorlige diagnosen som jeg fikk, sier 32-åringen.

Uvisshet

Det var i oktober 2016 at beskjeden kom. «Hilde» hadde fått kreft. Den unge legen og småbarnsmoren ble sendt rett ut i uvisshet om det som lå foran. Urolige tanker og frykten for fremtiden ble plutselig en del av hverdagen. Tanken på å skulle gjennom en stor og omfattende operasjon var tung. Hun tenkte på de to små døtrene, på ektemannen og på resten av familien.

– Det var tøft, både for meg og mannen min, sier «Hilde».

Mannen måtte ta ansvaret på hjemmebane mens «Hilde» var syk. Den store operasjonen krevde lang rekonvalesens, men hun begynte så smått i jobb igjen etter nyttår. Bare et par dager i uka.

– Jeg tror det er viktig å starte forsiktig, sier «Hilde».

Kaotisk

Under sykdomsperioden forsøkte ektemannen å legge alt til rette for kone og barn. I sin iver etter å gjøre alt bra, begynte han å pusse opp huset.

– Han ville at jeg skulle ha det fint den tiden jeg var sykemeldt. Det er kanskje slik menn er, reflekterer «Hilde», – de liker å ha noe praktisk å gjøre. I ettertid tenker jeg det er en måte å takle følelser på.

Oppussingen ble mer omfattende enn planlagt. Til slutt ble det så kaotisk at familien måtte flytte ut.

– Det var ikke mulig å bo i huset. Jeg orket det ikke, sier «Hilde».

Kommunikasjon

Den tøffe situasjonen med sykdom og oppussing slet på forholdet. Midt oppe i dette tipset en venninne om tilbudet til leger på Villa Sana.

– Jeg tenkte det kunne være bra for oss å få litt ro, hvile ut og snakke sammen. Det var en mulighet til å forebygge videre problemer, sier «Hilde».

Les hele saken her (www.modum-bad.no)

infoleder@modum-bad.no

Share Button
  •  

    Våre støttespillere: