Aktuelt

Hjelper ungdom å håndtere tanker

– Vi reagerer på det som skjer rundt oss. Hva kan du gjøre hvis du føler deg usikker og nervøs, spør psykolog Sverre Urnes Johnson.

– Hva føler du når du skal holde en presentasjon på engelsk foran hele klassen? Psykolog Sverre Urnes Johnson står foran åttende trinn på Nordre Modum ungdomsskole. Han har nettopp presentert en problemstilling som elevene lett kan kjenne seg igjen i.

Elevene vrir seg litt på stolene. De har likevel ikke vanskelig for komme på noe å si. Dette er noe de kjenner seg igjen i. Alle har de blitt utfordret til å holde presentasjoner foran klassen. Nå setter de ord på følelsene de kjenner på.
– Det er litt skummelt, sier en.
– Man blir nervøs og gruer seg, sier en annen.

Målet med #psyktnormalt er å normalisere psykiske lidelser, samt gi elevene strategier til å mestre tanker og følelser

Normalisere

Sammen med kollega Jone Solberg Vik fra Modum Bad møter psykolog Sverre ungdomsskoleelevene noen ganger i året. Gjennom programmet #psyktnormalt snakker de med de unge om dagligdagse situasjoner de står overfor i skolehverdagen og privat.
– Vi forsøker å finne fram til situasjoner som elevene kjenner seg igjen i. Det handler om å identifisere følelser som kan oppstå, lære hvordan tanker, oppmerksomhet og atferd påvirker følelsene, og deretter utvikle nye strategier for å håndtere følelser. Målet er å gi elevene et kurs i livsmestring, forteller Jone og Sverre.

Les hele saken her.

Share Button
  •  

    Våre støttespillere: