Aktuelt

Ressursbok om psykisk helse

Her diskuteres utkastet til ressursboken for Noregs Kristelege Folkehøgskolelag Fra v.: Helle Myrvik og Kari Halstensen i Kildehuset ved Modum Bad, styreleder Edgar Fredriksen og rådgiver Marie Wiland i Noregs Kristelege Folkehøgskolelag.

 

Ved landets folkehøgskoler merkes det at ungdomskulturen har endret seg de siste tiårene. – Jakten på «det perfekte jeg» skaper angst, sier arbeidende styreleder Edgar Fredriksen i Noregs Kristelege Folkehøgskolelag (NKF).
Laget representerer 32 skoler med om lag 3000 elever rundt om i Norge. Nå skal de 620 lærerne rustes til å møte de økende utfordringene med ungdommens psykiske helse. Blant annet ved å utarbeide en ressursbok i samarbeid med Kildehuset ved Modum Bad.

“Selvmordsvakt”

– Samfunnet har blitt mer «psykt». Dermed øker problemene også hos oss, sier Fredriksen.
Mange lærere bruker mye tid og ressurser på elever med psykiske problemer. Det kan være sosial angst, spiseforstyrrelser, selvskading – og faktisk suicidal ungdom.
– Vi har erfart at noen lærere sitter «selvmordsvakt». De strekker seg langt for å hjelpe de som strever. Mange ganger litt for langt. Mye oppmerksomhet på elever som har store problemer, kan ødelegge for de andre, sier Fredriksen.

Les resten av saken på www.modum-bad.no.

Share Button
  •  

    Våre støttespillere: